Knappe overwinning voor Helios

De korfballers van Helios zijn weer gestart met de competitie. Na de degradatie uit de tweede klasse wordt er dit seizoen weer meegedaan om de promotieplaatsen. De terugkomst van Koen Brakenhoff, hij speelde 2 seizoenen in de eerste klasse bij Rapid in Haarlem, is een versterking voor de ploeg. Helios heeft in Martijn Kerkstra een nieuwe trainer die direct kan terugkijken op een mooie overwinning in Amsterdam. Sporting West is één van de mede titelkandidaten en werd met 11-12 verslagen. De eerste helft kwam Helios op een knappe voorsprong. Maar na een paar persoonlijke fouten kwam Sporting West terug. In het rustsignaal scoorde Koen Brakenhoff een belangrijke aansluitingstreffer. De ruststand was 9-8 voor Sporting West. In de tweede helft stond de verdediging stevig en konden de Amsterdammers geen vuist maken. Helios domineerde de wedstrijd maar was niet gelukkig in de afwerking. Na een periode zonder goals kwam de ploeg van Martijn Kerkstra 5 minuten voor het eindsignaal op een 11-11 gelijke stand. De rust bleef in de ploeg en in de laatste fase trok Helios aan het langste eind.

Ook Helios 2 en de junioren wisten hun punten uit Amsterdam mee te nemen.

Zondag 11 september speelt Helios om 14.30 uur op Sportpark Noord-End tegen DKV Victoria.