Helios helpt buren aan eerste punten

Op een regenachtige zondag stond de ontmoeting met Stormvogels op het programma van Helios. Op papier had Helios het voordeel. Zij staan op een gedeelde eerste plaats, terwijl Stormvogels nog puntloos onderaan staat. De weersomstandigheden waren echter dusdanig slecht dat het veld maar net aan goedgekeurd was. Geen ingrediënten voor hoogstaand korfbal en de ploeg die het beste met de omstandigheden om zou gaan, zou ook aan het langste eind trekken.

Vanaf de eerste minuut werkte Stormvogels harder, waren ze scherper en gretiger. Helios pakte via Koen Brakenhoff de openingstreffer, maar bleef daarna achter de feiten aan lopen. Stormvogels pakte de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Helios gleed uit, liet ballen door de handen glippen en kwam niet lekker in het spel. In de afronding ontbrak de scherpte en verdedigend wist Helios weinig druk op de aanvallers van Stormvogels te geven. De rust werd bereikt met een tussenstand van 8-11. In de tweede helft zagen de toeschouwers een identiek beeld, met minder doelpunten aan beide kanten door het steeds slechter wordende veld. Bij een eindstand van 11-15 vond de scheidsrechter het genoeg. Het laatste fluitsignaal klonk en Helios heeft Haarlem onnodig twee punten uit laten lopen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Purmer op het programma, om 14:30 in Purmerend.