Helios verliest van concurrent

Samen met Haarlem degradeerde Helios vorig seizoen uit de tweede klasse. Nu komen de ploegen elkaar tegen op een niveautje lager. Dat beide ploegen weer terug willen is duidelijk. Ook deze wedstrijd werd duidelijk dat Helios goed kan korfballen. In de eerste helft hielden de ploegen zich redelijk in evenwicht. Goede aanvallen werden afgerond en de ploeg van trainer Martijn Kerkstra stond bij rust op een 8-9 voorsprong in Haarlem. Vlak voor rust werd een strafworp gemist, maar het beloofde vuurwerk in de tweede helft. Dat bleef helaas uit. Helios kwam niet sterk uit de rust. De doelpuntenproductie stokte. Haarlem wist daarentegen wel de korf te vinden en was feller in de duels. Het tempo daalde bij Helios en het geloof op een overwinning verdween. Bij een 18-10 achterstand wist Helios de schade toch nog te beperken en scoorde 5 maal op rij. Dit maakte het verlies iets dragelijker. Uiteindelijk stond er 19-15 op het scorebord. Volgende week zondag speelt Helios om 14.30 uur thuis tegen Aurora op sportpark Noord-End.