Even voorstellen: Michael Fritzen, hoofdtrainer van KV Helios

We zijn als TC blij om te kunnen vermelden dat we voor komend seizoen een waardige vervanger voor Martijn Kerkstra gevonden hebben: Michael Fritzen. Michael is een oude bekende van de club en heeft er veel zin in. In het onderstaande interview leer je hem wat beter kennen:

Hoi Michael! Vertel eens wie je bent?

Mijn naam is Michael Fritzen. Ik ben 50 lentes jong en ben woonachtig in Zaandam. Ik ben dit jaar al 24 jaar getrouwd met Karin en samen hebben wij twee dochters: Kelly van 20 en Iris van 15. Om het vrouwen gehalte een beetje op te heffen hebben wij thuis ook twee katers rondlopen. Het korfballen is daarnaast bij de meeste van ons met de paplepel ingegoten. Ik speelde in de jeugd bij Zaandam Zuid, waar ik nu nog de trainer ben.

Wat heb je de afgelopen jaren als korfbaltrainer op je CV staan?

In de 18 jaar dat ik als trainer rondloop heb ik verschillende teams onder mijn hoede gehad, zoals: ZKC 2, Rapid 1, Helios 1, ZKV 2, Zaandam Zuid 1, OKV 1, Roda 2 , DKV IJmuiden 1 en Sporting West 1. Enkel bij de laatste 2 heb ik het seizoen niet afgemaakt omdat het niet werkte, wat geen schande is, want als het niet gaat kun je beter stoppen. In de periode dat ik bij deze ploegen heb gelopen ben ik kampioen geworden met Rapid 1, Helios 1 en nu in de zaal met Zaandam Zuid 1 waar ik zeer trots op ben. Na een gesprek met TC en spelers van Helios is het duidelijk wat de wens is en daar zie ik een mooie uitdaging in.

Wat voor spel wil je de toeschouwers van het vlaggenschip van KV Helios komend seizoen laten zien?

Het spel dat ik met Helios wil gaan spelen is het spel dat ik nu ook speel met Zaandam Zuid. Dat is zowel aanvallend en verdedigend zelf bepalen wat er gebeurt in het veld. Aanvallend betekent dat vooral een dynamisch spel met veel beweging rond de korf. Uiteindelijk gaat het erom dat we als selectie stappen gaan zetten om onszelf beter te maken. Als individu, maar ook als team zijnde. Hiervoor zullen we hard moeten trainen en werken. Nu zal ik de tweede veldhelft nog gaan knallen met mijn huidige team en zie ik er naar uit om met de jonge selectie aan het werk te gaan na dit seizoen.

Namens de TC willen we Michael veel succes wensen voor de komende periode. We hebben er veel zin in en kijken uit naar de samenwerking met Michael. Mocht je hem op het veld zien lopen en wil je nog wat van hem weten? Spreek hem dan gewoon even aan!

Volgend bericht

Bert Koopman cup 2018