Helios behoudt ongeslagen status na zinderend slot tegen Crescendo

De zaalcompetitie werd door Helios sterk geopend door na een sterke inhaalrace te winnen van Huizen. De week daarna werd gelijkgespeeld tegen ESDO uit Kockengen. Gisteren stond Crescendo uit Leiden op het programma, een ploeg die de twee weken daarvoor zowel van ESDO als van Huizen vrij gemakkelijk gewonnen had. Crescendo kennen we al wat langer en is een sterke ploeg met snelle, beweeglijke heren en gaat altijd door tot het einde. Bovendien hebben ze de doelstelling uitgesproken om bovenin mee te draaien, dus we waren gewaarschuwd! Coach Michael was helaas door ziekte geveld (beterschap!) en werd vervangen door interim-coach Sebas Leegwater (waarvoor dank!), een oude bekende van de club.

De eerste minuten van de wedstrijd waren meteen op het scherpst van de snede. Over en weer werden snel doelpunten gemaakt en binnen 10 minuten stond er voor de Leidenaren een krappe 4-5 voorsprong op het bord. Het publiek van Helios ging er nog eens goed voor zitten, want dat belooft wat! Helaas zagen ze Crescendo uitlopen tot 5-10 doordat voornamelijk de heren van Crescendo met scherp bleven schieten, waar Helios juist een periode van droogte in ging. Gelukkig leefde Helios in de laatste 5 minuten voor rust weer helemaal op en werd de achterstand teruggebracht tot een marge van 2. Jochem schoot de 6-10 binnen, Frank maakte de 7-11 met een strafworp, Marije deed ook een duit in het zakje met een kort schot voor de 8-11 en Simon zette vlak voor het rustsignaal de 9-11 op het scorebord met een knappe doorloopbal. Een sterke teamprestatie om voor rust nog even extra gas bij te zetten en zo weer aan te haken bij Crescendo.

In de rust gaf interim-coach Leegwater aan dat we meer aandacht moesten besteden aan de timing van de aangeef en dat we deze wedstrijd aanvallend zouden moeten winnen. Crescendo schoot erg zuiver en daar kan je als verdediging maar in beperkte mate wat tegen doen, dus het is belangrijk om zelf mee te blijven scoren en richting de 20 goals te gaan. Crescendo liet na rust meteen zien niet onder indruk te zijn van het offensief dat Helios vlak voor rust op de mat legde. Binnen 7 minuten werd de 9-11 voorsprong uitgebouwd naar een riante marge van 7, echter werd Helios nooit mentaal gebroken. Met nog een kwartier te spelen stond er een stand van 11-18 op het bord. Tijd voor een time-out. Leegwater gaf aan dat we meer risico moesten nemen als we deze wedstrijd nog onze kant op wilde trekken. We zouden verdedigend het ruime lengte-overwicht van onze heren meer inzetten rond de korf om de bal zo sneller uit de aanval te halen en aanvallend de juiste mensen uitspelen. Wat er daarna gebeurde verbaast vriend en vijand. Nadine maakte een mooi afstandsschot, Jochem gooide een vrije bal en een afstandsschot erin en Nadine maakte weer een mooie treffer van afstand. Met nog een krappe 10 minuten te spelen stond er opeens een 15-18 tussenstand op het bord. Crescendo maakte nog twee goals van afstand, maar daarna lag het initiatief weer volledig bij de Castricummers. Met fel aanvalsspel en een goede focus in de verdediging werden belangrijke kansen afgerond. Frank, Kim en Koen scoorde van afstand en brachten de marge terug tot 18-20. Crescendo raakte in paniek en veroorzaakte in de laatste minuten nog twee strafworpen, waar Frank op koelbloedig wijze dankbaar gebruik van maakte. Eindstand: 20-20.

Crescendo speelde sterk, schoot met scherp en pakte een paar keer een flinke voorsprong. Tóch hebben we het hoofd koel gehouden en hebben we ons tot twee keer toe terug geknokt in de wedstrijd. Een sterke teamprestatie, waar ik als aanvoerder alleen maar trots op kan zijn! We behouden de ongeslagen status en gaan deze week toewerken naar de vierde wedstrijd in deze competitie: Triaz. Zij hebben gisteren flink gewonnen van Oranje Nassau, dus ook dat zal weer een zware pot worden. Toch hebben we vertrouwen in een goede afloop!

Doelpunten: Nadine (5), Jochem (4), Frank (4), Marije (2), Kim (2), Simon (2), Koen (1).

 

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *