Korfballers KV Helios 1 kampioen

De Castricummer – 29 maart 2023

Castricum – Het is alweer een tijdje geleden dat er iets te vieren was, maar afgelopen zaterdag kon het dak eraf bij korfbalvereniging Helios. Helios 1 kende, mede door het wegvallen van drie dames, een moeizame start in de landelijke 2e klasse tijdens het veldseizoen. In het zaalseizoen speelt het door Reza Repair gesponsorde Helios echter een klasse lager en was de doelstelling duidelijk: alléén het kampioenschap telde.

De eerste zeven wedstrijden werden gewonnen. Pas tijdens de achtste wedstrijd tegen DKV Victoria uit Diemen werd een (terechte) nederlaag geleden. Dit was voor de ploeg van coach Ton van Duijn geen reden tot paniek en zo verloren de Castricummers in de daaropvolgende vier wedstrijden geen punt meer. Nadat vorige week directe concurrent Viko in een rechtstreeks duel door Helios werd verslagen en ook de andere concurrent DKV Victoria onverwacht de punten liet liggen, kwam Helios op polepositie.

Afgelopen zaterdag speelde Helios in een bomvolle sporthal De Enterij in Limmen tegen Aurora uit Haarlem. Een tegenstander die nooit opgeeft en soms sterk uit de hoek kan komen. De eerdere uitwedstrijd werd echter met 10-20 gewonnen, dus het geloof was aanwezig. Eén punt was slechts nodig: bij een gelijkspel was Helios met nog één wedstrijd te spelen niet meer in te halen door de concurrentie. Het werd een spannende wedstrijd met een scoreverloop dat lange tijd in het voordeel van Aurora bleef. In de ultieme slot- fase trok Helios de stand toch nog recht. Met uiteindelijk een gelijke eindstand van 15-15 kon de kampioensbokaal de lucht in.

Het was een groot feest in de sporthal waar ook de spelers van de F1 bij werden betrokken. Zij vormden met z’n allen de ploeg van de week, liepen voor de wedstrijd samen op met Helios en hielpen na de wedstrijd de beker omhoog te houden.