Nieuwe trainer Helios 1

Als TC zijn we verheugd te melden dat we voor komend seizoen een nieuwe trainer/coach hebben voor het eerste van Helios. Na 2 jaar het tweede gedaan te hebben, zal Mike Scheffer nu het eerste onder zijn hoede nemen. Hierbij zal hij het stokje overnemen van Ton van Duijn. 

Wij denken dat Mike met zijn ervaring als speler, trainer en coach, alsmede zijn goede relatie met de huidige selectie groep, perfect past bij de doelen en ambities die Helios heeft. We hebben Mike ook gevraagd zichzelf verder te introduceren door middel van het beantwoorden van een paar vragen. 

Wat is je ervaring als speler?

Ik ben vanaf mijn 6de actief met korfbal. In mijn beginjaren was dit bij Koog Zaandijk. De Zaanstreek ademt ook korfbal en ondanks dat meerdere clubs om de hoek lagen, ben ik bij KZ gestart (wat toen nog 1ste klasse speelde). Hier ben ik via de E2 tot en met de A1 de jeugdopleiding uitgestroomd en toen aangesloten bij de selectie. Hier heb ik op het veld nog meegedaan, maar viel helaas in de zaal af naar het derde (wat alsnog reserve hoofdklasse was). 

Aan het einde van dat jaar werd ik door meerdere clubs in de buurt gevraagd om bij ze te komen spelen. Uiteindelijk ben ik toen naar Rapid gegaan. Meerdere promoties, degradaties en een kruisbandblessure. Maar heb een kleine 10 jaar al met al in het eerste doorgebracht.

De laatste paar jaren ben ik ook meer in contact gekomen met Helios, vooral via mensen als Koen, Niels, Suus en Nicky, die toen ook speelden bij Rapid. Toen ben ik na een jaar met veel vakanties weer gaan korfballen bij Helios. Dit was alleen niet voor lange duur. Covid gooide roet in het eten en ik verloor eigenlijk de wil om nog door te spelen. Daarna heb ik nog wel op een rustiger pitje een aantal wedstrijden gespeeld in het 3e, 4e en midweek van Helios.

Welke trainers ervaringen heb je?

Ik heb al mijn trainerspapieren van de KNKV: KT 1 tot en met 4. Ik ben vanaf mijn 15de, naast het zelf korfballen, training gaan geven en dat heb ik voor meerdere teams gedaan.

  • Eerst aan de D5 van KZ. Zij waren de “proefkonijnen” voor mijn eerste 2 trainingscursussen.
  • Een jaar later deed ik de C2 van KZ en heb ik daarbij nog 2 cursussen gedaan. Dit allemaal onder leiding van Rob Molanus van Groen Geel.
  • Na de C2 heb ik de B2 bij KZ nog gedaan. 
  • Toen ben ik naar Rapid gegaan en ben ik daar verder gegaan met coachen. Hier heb ik de C1 en B1 gedaan in verschillende volgordes. Deze spelers kom ik regelmatig nog tegen.

Na Corona werd ik door Helios gevraagd of ik zin had om weer iets te gaan doen met betrekking tot korfbal. Hier heb ik ‘ja’ op gezegd en ik ben dan ook afgelopen seizoen en dit seizoen bezig om het tweede van Helios dichter bij het eerste te brengen. Dit bevalt prima, maar ik zocht ook een andere uitdaging.

Wat is je doel voor Helios?

Mijn doel wordt om te strijden voor kampioenschappen, vooral door middel van dynamisch korfbal waarin iedereen plezier heeft en ieder zich verder kan ontwikkelen tot een betere speler/speelster.

De TC