Online BINGO Zaterdag 23 mei

Op zaterdag 23 mei om 20.00 zal onze online bingo plaatsvinden via de app Zoom. Dit kan via pc, laptop, telefoon, tablet etc. Wij raden echter aan een laptop of pc te gebruiken. Onze host van de avond is Edwin met als jurylid aan zijn zijde Micha. Opgeven kan bij Brechje (06-17187889). Per bingokaart moet u een kleine bijdrage van €0,50 betalen. Bij aanmelding ontvangt u ook de Zoom-link.

Er zijn mooie prijzen winnen, maar pas op een valse bingo betekent liedje zingen. Wij hopen u allemaal te zien zaterdag 23 mei met de online bingo.

Trainingen Helios veld 2020 v.a. 19 mei

Afgelopen week zijn de corona-maatregelen iets verder versoepeld. Het sporten van mensen boven de 18 jaar is weer toegestaan onder strikte voorwaarden. Inmiddels hebben we contact gehad met de gemeente en is er een plan opgesteld om op een verantwoorde manier weer voorzichtig aan de slag te kunnen voor leden boven de 18 jaar. Wel gelden er een aantal afspraken:

  • Trainen kan alléén als je op de intekenlijst staat ingeschreven. Elke week komt er een nieuwe inschrijflijst die via de WhatsApp groepen verspreid wordt. Schrijf je jezelf hierop in als je van plan bent om te komen en haal je naam er weer van af als je toch van gedachten bent veranderd.
  • Er wordt geen normale training gegeven, er is alleen mogelijkheid om tegen elkaar te tienen.
  • Verder gelden dezelfde regels als bij de jeugd: kom omgekleed naar de kantine en doe het liefst ook je korfbalschoenen thuis al aan. Neem je ID bewijs mee, was je handen voorafgaand aan de training thuis met zeep en na de training bij het terras nogmaals.
  • Ook blijft het KNKV Protocol leidend.
  • Trainen vindt plaats op een klein deel van het veld, namelijk een smalle strook aan de linkerkant van het veld. Reden hiervoor is dat het veld is ingezaaid en we in overleg met de gemeente alleen dit stuk kunnen gebruiken.

Eerste reactie na verdere versoepelingen Corona-maatregelen

De jeugd is deze week weer begonnen. Erg fijn dat de korven weer op het veld staan en de ballen door de lucht vliegen. In de persconferentie van premier Rutte werd ook het sporten van mensen boven de 18 jaar weer toegestaan onder strikte voorwaarden. Als Helios kunnen we helaas niet zomaar het veld op aangezien het veld onlangs is ingezaaid. Ook moeten we eerst afwachten op richtlijnen vanuit de KNKV en dit afstemmen met de gemeente en onze mede-sportparkgebruikers. Tot nader bericht blijft het sportpark dus alleen te gebruiken voor de jeugd volgens het eerder gepubliceerde protocol.

We gaan uiteraard wel een plan bedenken om op een verantwoorde manier weer voorzichtig aan de slag te kunnen. We zullen dit zo spoedig mogelijk bekend maken en vragen iedereen om tot die tijd nog even geduld te hebben.

Verkoop voorraad kantine

Vanwege de Corona crisis wordt de kantine dit veldseizoen niet meer gebruikt. Logischerwijs hebben we wel nog veel voorraad in de kantine staan, dat eigenlijk verkocht zou gaan worden. Omdat we financieel gezien wat onzekere tijden tegemoet gaan en het voedselverspilling een zonde is, gaan we de voorraad van de kantine tegen kostprijs (of lager) verkopen aan de leden. We hanteren hierin het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, dus als je doorgeeft dat je iets graag wilt kopen kunnen we niet garanderen dat je het ook daadwerkelijk kunt kopen. We hopen hiervoor op jullie begrip. De betaling zal via een Tikkie verlopen zodat er geen overdracht van contant geld plaatsvindt. Het ophalen van de producten gebeurt in de kantine, op basis van een tijdschema zoals we dat bij de bollenverkoop ook gedaan hebben.

Wil je één of meerdere van de onderstaande producten kopen? Stuur dan een duidelijke mail met de producten en de aantallen naar kantine@kvhelios.nl.

N.B. Van een aantal producten is de ten minste houdbaar tot datum verlopen. De THT-datum is de datum tot welke de fabrikant een goede kwaliteit van het betreffende product kan garanderen. Na deze datum kun je het product nog probleemloos en zonder veel risico eten, al bestaat de kans dat de smaak, de geur of de kleur van het product verandert. Ook kan het vitamine en mineralen-gehalte achteruit gaan. Ruik en proef zelf of je het product nog wilt eten. Deze producten worden onder de inkoopprijs verkocht.

ProductAantal Prijs per stuk THTPrijs per doosToelichting
7-Up (fles)3Gratismrt-20   
AA oranje0 €         0,20apr-20  
AA oranje24€ 0,40 jun-20
AA wit31 €          0,20mrt-20 
AA wit12€ 0,40mei-20
Appelsap (pak)6 €          1,25okt-20  
Coca Cola (fles)6€ 1,25aug-20  
Coca Cola (fles)7 €          0,75mrt-20  
Coca Cola (fles)3Gratisfeb-20  
Fanta (fles)2 €          0,75jun-20  
Remia Fritessaus1 €          0,75mei-20  800 ml
Ice Tea blauw41 €          0,40jun-20 €                  9,60doos (24)
Ice Tea blauw12 €          0,20mrt-20            
Jus d’orange (pak)3 €          1,00jul-20  
Jus d’orange (pak)10€ 1,25okt-20
Radler 0.0 (blik)0 €          0,50jul-20  
Limonadesiroop9€ 0,75aug-20
Spa rood4€ 0,75mei-20
Chaudfontaine1Gratisjan-20
Sourcy citroen1€ 1,00mei-20
Coca Cola Zero6Gratisjan-20
Dorpsgek Duindauw0€ 1,60sep-20

Trainingen Helios veld 2020 v.a. 5 mei

Beste jeugdleden en ouders,

Eindelijk mogen de korfbalschoenen weer van de plank af. Vanaf komende dinsdag wordt er weer getraind op ons eigen veld. Wel onder strenge voorwaarden vanuit het protocol van het KNKV en de aanpassingen voor Helios die hieronder zijn te lezen. Belangrijk is om die protocollen goed te lezen, beperk je tot het deel wat voor jou geldt. Verder volgt hieronder het trainingsschema. Vooraf dienen de spelers zich aan te melden bij de trainer die op die dag staat vermeld. Ook niet leden zijn welkom om mee te doen, maar ook die dienen zich aan te melden. De groepen mogen namelijk niet te groot zijn.

DinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
17.00 – 18.00
Helios D1
Renée van der Vinne Maarten Koper
16.45 – 17.30 Kangoeroes
Wim Schoorl Maud Lambriks  
17.00 -18.00
Helios D1
Maarten Koper
18.45 – 19.45 Helios C1
Mitchell van Ewijk Bart Rijnbout  
18.30 – 19 30
Helios A3
Renée van der Vinne Thijs van Herpen
18.00 – 19.00
Helios C1
Mitchell van Ewijk Bart Rijnbout
18.30 – 19.30
Helios A1/A2
Kimberley Gerssen Simon van der Meer  
20.00 – 21.00 Helios C2?
Mitchell van Ewijk Bart Rijnbout
19.50 – 20 50
Helios A1/A2
Thijs van Herpen
19.20 – 20.20
Helios C2?
Mitchell van Ewijk Bart Rijnbout
19.50 – 20.50
Helios A3
Kimberley Gerssen Simon van der Meer
 

* Op basis van het aantal aanmeldingen bij de C1/ C2 is er een tweede shift (C2) mogelijk. Dit wordt besloten door de trainers en de coronacoördinator op de dag zelf.

* Bij de A junioren zijn 2 trainingsgroepen. Deze groepen worden na 2 weken opnieuw ingedeeld door de JTC in samenspraak met de trainers. Helaas mogen de 19 jarigen niet meetrainen. Hier krijgen we ook controle op vanuit de gemeente.

Groep A1/A2                 Groep A3
Mitchell                           Melle
Nils                                   Rick
Jelle                                  Jirre
Thom                               Jaap
Ester                                Noor
Maud L                            Julia B
Maud Z                              Amber
Zoë                                     Carolijn
Maureen 
Iris 
Sylke 

Het KNKV protocol is leidend, zie bijlage (HIER te downloaden vanaf de site).

Aanvullingen op het protocol:

 AfspraakVerantwoordelijke
1Entree sporters op terrein, ouders zetten bij de poort af. Het sportcomplex is niet toegankelijk voor ouders. Coronacoördinator vangt op. Sporters lopen langs de rechterkant van de oprit naar het sportveld.Bestuurslid is coronacoördinator op toerbeurt.
2Fietsen worden geplaatst naast de kantine (kleedkamers) shift 1 en voor de kantine (krantencontainers) bij shift 2.Coronacoördinator en trainer.
3Kinderen komen omgekleed naar het sportveld. Het liefst al je korfbalschoenen thuis aan doen.Ouders
4Elke sporter heeft zijn ID bewijs mee.Ouders/sporters
5Vooraf aan de training wassen de kinderen hun handen thuis met zeep en na de training wassen ze hun handen bij de tuinslang op het terras met zeep en drogen hun handen met papieren handdoekjes.Trainers zien er op toe.
6Na de training worden de palen en ballen schoongemaakt door de kinderen schoonmaakdoekjes. Na de laatste training worden de korven gedaan. Tijdens de training zo weinig mogelijk aan de palen zitten.Coördinator beheert tuinslang.
7Tijdens de 1e training worden de sporters geïnstrueerd n.a.v. het KNKV protocol m.b.t. het sporten samen.Coördinator
8EHBO set staat naast het veld.Coördinator
9WC gebruik is in hoogste uitzondering mogelijk.Coördinator

Samen staan we sterk en komen we door deze periode heen!

Sportieve groeten,

Jeugd Technische Commissie en het bestuur van KV Helios

Bloembollenactie 2020 afgerond!

Beste Helios-ers,

De lege kratjes zijn weer opgehaald en daarmee is de bloembollenactie 2020 weer afgerond. En leeg waren de kratjes zeker, want van de 1000 bestelde bloembollen zijn er ook 1000 verkocht!! Ondanks deze vervelende periode en de daarbij horende maatregelen hebben we heel veel Helios-leden in de weer gezien om de bloembollen te verkopen aan familie, vrienden, buurtgenoten en collega’s. Maar ook hebben we heel veel Helios-leden zelf bloembollen zien kopen. En daar zijn wij echt onwijs blij mee.

We zagen leuke verkoopacties, waarbij onder andere Isabel en Quentin briefjes door de brievenbussen hebben gegooid in hun buurt met daarop de vraag om Helios te steunen door bloembollen te kopen middels een QR-code. Ook Ruben en Jurre (Caroline en Dennie) zijn fanatiek bloembollen gaan verkopen bij familie en vrienden door middel van een leuk zelfgemaakt filmpje, met daarin de oproep om Helios te steunen door bollen te kopen. Ook de volwassenen waren fanatiek, waarbij onder andere het Kombifit team van Helios veel kratten heeft opgekocht en Joyce Oudejans bloembollen aan al haar collega’s, vriendinnen en familieleden verkocht heeft.

Ondanks dat de actie een paar jaar afwezig is geweest, was iedereen als vanouds fanatiek met verkopen en kopen. Dat hopen wij door te trekken naar volgend jaar. Helaas zien we elkaar, zolang als de maatregelen nodig zijn, voorlopig nog even niet. Iedereen die heeft geholpen en wij niet hebben genoemd in het bovenstaande stukje: heel erg bedankt voor jullie inzet! De opbrengst kan Helios goed gebruiken als steun in deze tijd.

We hopen jullie snel weer te zien en dat iedereen gezond blijft.

Liefs,

Suus en Nadine

Corona-maatregelen sport

Het bestuur heeft gisterenavond kennisgenomen van de persconferentie van Mark Rutte. Hierin is aangegeven dat vanaf 28 april de Corona-maatregelen voor met name de jongste jeugd licht versoepeld wordt. Vanavond is er een bestuursvergadering van de KNKV over wat dit betekent voor onze sport. In afwachting van de resultaten daarvan en contact met de gemeente zal het bestuur van Helios komend weekend vergaderen en met een reactie komen. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Coronavirus: afwikkeling competitie

UPDATE 7 april 16.30 uur

In navolging van de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus heeft het KNKV in de afgelopen weken enkele ingrijpende besluiten moeten nemen over de Nederlandse korfbalcompetitie. Over de afwikkeling van de veld- en zaalcompetitie 2019/2020 heeft het Bondsbestuur maandag 6 april het volgende besloten:

Veldcompetitie
Beschouwd als niet gespeeld
De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft – of iets meer – afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. Over de indeling  van de veldcompetitie van volgend seizoen doet het Bondsbestuur te zijner tijd nadere mededelingen.

Zaalcompetitie
Stand is eindstand (let op: lees ook tweede alinea)
In het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking.

Slotfase Korfbal League, Hoofdklasse en Topklasse Dames (allen: senioren) nog open
Het Bondsbestuur wil de kleine mogelijkheid dat de play-offs, play-downs en de finales nog gespeeld kunnen worden – in welke vorm dan ook – open houden tot het eerstvolgende besluit van het kabinet in de week voor 28 april. Over deze optie gaat het KNKV de komende dagen met de betrokken verenigingen in gesprek. Mochten deze competities niet uitgespeeld kunnen worden, dan beslist het Bondsbestuur zo snel mogelijk, nadat het kabinet helderheid heeft gegeven, over de consequenties.

Wedstrijdkorfbal
Zoals hierboven aangegeven, is bij het wedstrijdkorfbal de huidige stand de eindstand en vindt overeenkomstig de geldende promotie-degradatieregeling promotie en degradatie plaats. Over de precieze gevolgen voor alle teams volgt op korte termijn informatie.

Optie invoegen tussenklasse, uitvraag verenigingen en Bondsraad
Het bestuur is van mening dat het besluit ‘stand is eindstand’, in deze voor het grootste deel afgewerkte zaalcompetitie, leidt tot de minste sportieve schade. Een manier om de sportieve schade verder te minimaliseren zou zijn: het invoegen van een klasse tussen de Korfbal League en Hoofdklasse. Het invoegen van deze tussenklasse zou vanaf onderop leiden tot de doorstroom van de beste teams van de diverse klassen en tot een betere competitive balance.

Het daadwerkelijk tot uitvoering brengen van dit scenario zou een wijziging in de competitiestructuur met zich meebrengen. Het Bondsbestuur vindt het niet gepast om deze door te voeren zonder overleg met de verenigingen, Bondsraad en de reglementscommissie. Het Bondsbestuur gaat de verenigingen en Bondsraad  hierover middels een enquête bevragen. Bijgevoegd bij de enquête zijn scenario’s van zowel het huidige voorgenomen besluit, als van de impact van een eventuele nieuwe klasse.

De enquête wordt uiterlijk donderdag 9 april uitgezet en de verenigingen krijgen tot en met 16 april de tijd deze enquête in te vullen. Deze termijn is zo kort, omdat de verenigingen moeten kunnen beginnen met de inhuur van de zalen voor de zaalcompetitie 2020/2021 en daarvoor is een tijdige zaalindeling noodzakelijk. De resultaten van de enquête worden besproken in het Bondsbestuur en de uitkomst daarvan zal het bestuur zo snel mogelijk kenbaar maken.

Meer informatie

Dit besluit heeft op het overgrote deel van onze verenigingen invloed en het lukt ons niet om op alle komende vragen persoonlijk antwoord te geven. Hiervoor vragen wij begrip van de betrokken verenigingen, korfballers en fans. De meest gestelde vragen – en antwoorden – worden gebundeld in de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Reza Repair opent 2e zaak

Naast de thuisbasis in Castricum opent Reza Repair nu ook in Alkmaar een zaak! En wat een fantastische look heeft deze. Namens KV Helios willen we Reza heel veel plezier en veel succes wensen. We zijn er trots op dat Reza Repair onze hoofdsponsor is!

Helios-Thuis-Blijf-Quiz!

Zet zaterdag 25 april ook maar alvast in die overvolle agenda (daar zorgt de AC wel voor). Dan spelen we de Helios-Thuis-Blijf-Quiz! We beginnen om 20.00 uur.

Om mee te spelen zullen heb je de volgende dingen nodig: de app “Zoom” om het spel te kunnen volgen. Wij zullen daarop het scherm met jullie delen. Met de app Kahoot kan je dan ook daadwerkelijk met het spel meedoen en de antwoorden invullen bijvoorbeeld op je telefoon.

Zet jezelf op aanwezig op Facebook als je mee wilt doen met deze (thuis)quiz. Dan zien we elkaar de 25e van april.