Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Het bestuur heeft in haar vergadering jongstleden officieel besloten hierin de landelijke richtlijn te volgen. Wij vinden de veiligheid van onze leden namelijk erg belangrijk. Ook al biedt een VOG geen garanties, het vermindert wel de kans dat mensen die eerder in de fout zijn gegaan een functie binnen onze vereniging kunnen uitvoeren. Dit betekent in beginsel dat alle vrijwilligers binnen onze vereniging een VOG moeten kunnen overleggen.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie binnen onze vereniging. Voor meer informatie zie https://www.justis.nl/producten/vog/waarvoor-heeft-u-een-vog-nodig/index.aspx

Het beleid rollen we gefaseerd uit … eerst alle bestuursleden, dan de trainers. In beginsel moeten alle vrijwilligers de verklaring kunnen overleggen.

De aanvraag procedure is simpel. Je hoeft je deur niet uit en het kost niks. Je ontvangt van het bestuur een emailbericht waarmee je de aanvraag kan doen. Het aanvragen duurt een paar minuten. De verklaring ontvang je na circa twee dagen per post.

De verklaring scan je in en mail je naar secretariaathelios@gmail.com.

De verklaringen worden geregistreerd en beheerd door het secretariaat.

Wil je meer weten vraag het gerust.

Paul Wendt

Secretaris Helios.

Nieuwe hoofdtrainer voor KV Helios

Als TC zijn we verheugd te kunnen vermelden dat we voor komend seizoen een nieuwe hoofdtrainer hebben aangesteld in de persoon van Ton van Duijn! We hebben een aantal gesprekken gevoerd en onder andere gesproken over de technische visie van de selectie en de club als geheel en hierin veel raakvlakken kunnen vinden. We kijken er naar uit om vanaf komend seizoen het avontuur met Ton aan te gaan en wensen hem alle succes bij het uitvoeren van zijn functie!

Zaalfinale 2020

Op zaterdag 4 april 2020 vindt de jaarlijkse zaalfinale van de Korfballeague finale plaats. De kaartverkoop is nog niet gestart en het is nog niet helemaal duidelijk wanneer die begint. Wel willen we graag vast een behoeftepeiling doen om meteen genoeg kaarten te kunnen bestellen zodra dat mogelijk is. De kosten zitten doorgaans tussen de €30-€40 per kaartje en de zaalfinale vindt dit jaar in Ahoy plaats. Laat met het formulier hieronder weten of je mee wilt gaan!


The Road to the Cup, Helios 3 – DKV Victoria 5

De kweekvijver onder onze senioren teams begint inmiddels op een kweekmeer te lijken. We hadden deze week een nieuw lid te verwelkomen in de oase der onbenulligheid. Niet geheel onbekend in de korfbalwereld van Kennermerland , Jonna ! Daarom had de technische staf van Helios 3 deze week een ruime selectie om uit te kiezen. Er zitten zelfs nog wat mensen in de ziekenboeg, die desondanks naar de Enterij waren afgereisd om de wedstrijd te zien.
Opstelling deze week :

Aanval: Yamani (c) , Michiel, Karen, Jet
Verdediging: Thijs, Edwin , Kyra, Jonna

Gouden wissels : Frank, Koen (b), Micha, Loes
Ziekenboeg: Natasja & Knud

Er werd nog in de team talk besproken niet de tegenstander te onderschatten , die onderaan staat met èèn gewonnen wedstrijd.
Dat bleek ook het geval te zijn. DKV begon sterk aan de wedstrijd en bleek in hun aanval effectief te zijn. Hun tempo lag hoog en ballen vielen er makkelijk in. Wij probeerde nog mee te gaan in hun tempo waardoor niet de juiste kansen werden benut. Ook had de arbitrage niet zelfde visie als menig korfballer in en buiten het veld. Een loepzuivere doelpunt werd niet gezien door de scheidsrechter.
Vlak voor de rust werd onze aanvoerder nog vervanger door de Belhamel himself, Koen.

Met de rust keken wij naar een achterstand van 4 – 8. Er werden nog wat tactische punten besproken en wissels doorgevoerd.

In de tweede helft begon Loes op de plaats van Karen en Frank&Micha vervingen Thijs&Edwin. Terwijl DKV nog met een gerust hart de pauze in ging kwamen ze later van een koude kermis thuis. In de tweede helft begon ook deze Helios stoomwals op gang. De ervaren spelers lieten hun meerwaarde maar weer eens zien en kwam de vertrouwen terug bij ons. Ondertussen zagen de gezichten van DKV Victoria er minder florissant uit. Van feestvarkens ging hun sfeer naar bittere gezichten . Inmiddels was hun effectiviteit ook teruggevallen naar een laag niveau. Helios ging wel door met scoren. Waar we bij KVA nog in de laatste minuut veel doelpunten weg gaven , hielden we deze keer meer de rust in het spel. Hierdoor trokken we de winst over de eindstreep. De broodnodige twee punten bleven in Limmen.

Het was nog even wachten op wat onze concurrent KVA deed, maar die verloren gelukkig. Door deze geweldige uitslagen staan wij inmiddels tweede in de poule met twee wedstrijden minder gespeeld dan de koploper TOP 10 – die 8 punten hebben uit 6 wedstrijden. Ongeslagen dit seizoen gaan wij verder en kijken wij naar de volgende tegenstander. Op ons menu staat de uitwedstrijd Apollo 3 – Helios 3 , die gespeeld zal worden op 25 januari.

ONDO Pinksteren 2020!

Het North Sea Tournament ook wel in de volksmond bekend als ONDO, word dit jaar georganiseerd van 29 mei tot en met 1 juni 2020.

Een kleine introductie voor de mensen die dit fenomeen nog niet kennen: Ondo is een legendarische 18 + korfbaltoernooi, dat traditiegetrouw met Pinksteren plaatsvindt in ‘s-Gravenzande.

Van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni komen er verschillende verenigingen uit Nederland om te korfballen en feesten.

Vrijdagmiddag gaan we met z’n alle die kant op. ’s Avonds wordt het NST 2020 knallend ingeluid met een openingsfeest in hun kantine.

Zaterdag en zondag worden de feesten in de bekende feesttent gehouden.

Op de zondag word er niet gekorfbald door ons maar, gaan de Nederlandse top hun beste kant laten zien op het NK 1 tegen 1.

De kosten van het toernooi zijn € 65,00. Hiervoor krijg je drie overnachtingen, een speel shirt, slaapplaats in de grote tent, tweemaal avondeten op zaterdag en zondag, toegang tot de drie geweldige feestavonden en wéér een weekend waar je mooie herinneren gaat creëren!

Opgeven voor dit geweldig evenement kan bij Edwin 0650478097.( de eerste aanmeldingen zijn al binnen) Opgeven kan tot 8 mei geef hierbij je T-shirt maat, naam voor op je rug en of je kan rijden door!

Keeztoernooi – 1 februari!

Op 1 februari is het eindelijk weer zo ver! We gaan weer gezellig keezen in de kantine. Onder het genot van een hapje en een drankje een spelletje spelen, wie wil dat nou niet?

Iedereen is welkom: zowel leden als oud-leden, vrienden en vriendinnen, vaders en moeders, opa’s en oma’s!

We starten de avond om 20:00 uur met een uitleg van de spelregels voor de beginnende spelers, waarna het toernooi in alle hevigheid zal losbarsten.

Deelname kost €2,00 per persoon. Opgeven kan per koppel van 2 personen.

Geef je snel op! (klik hier)

Inschrijven maaltijd openingsfeest 11 januari

Onlangs is de kantine verrijkt met een compleet nieuwe vloer, aangebracht door de Forbo! Een enkeling is inmiddels al in de kantine geweest. Ook de rest van de vereniging willen we graag de prachtige nieuwe vloer laten zien. Daarom is er op 11 januari een openingsfeest! Dieuwke gaat ons na de thuiswedstrijd van het eerste (aanvang 15:00) een heerlijk gerecht voorschotelen. Vooraf nacho-chips met kaasdip, daarna bobotie met rijst en achteraf nog een (geheim) toetje. Klinkt heerlijk toch? Meld je snel aan! Doe dit wel voor donderdag 9 januari in verband met de inkopen. Kosten per persoon zullen € 5,00 zijn.

Trekkingsuitslag Grote Clubactie 2019

Klik hier voor de trekkingsuitslag van de Grote Clubactie 2019. We hopen dat één of meerdere prijzen zijn gevallen op lotnummers die door onze leden zijn verkocht. Toegewezen lotnummers staan op het rekeningafschrift vermeld bij de incasso van de aankoop van het lot. Snel checken! Laat je het ons weten als je een prijs hebt gewonnen?

Een wederom mooi resultaat voor Helios!

Nadat we de administratieve verwerking van de ingeleverde verkoopboekjes hadden afgerond werd ook het mooie resultaat voor Helios bekend. Na aftrek van deelname- en incassokosten en na aftrek van de beloning voor jeugdleden blijft er voor Helios net als vorig jaar een netto opbrengst over van ruim 400 euro!!! Dit is bereikt door al degenen die zich voor Helios hebben ingezet om loten te verkopen. Fantastisch!

Alle jeugdleden die loten verkopen is 0,40 cent per verkocht lot in het vooruitzicht gesteld. De enveloppes met deze beloning zal in januari worden uitgereikt. Oók in januari zullen we bekendmaken welke lotenverkopers in de prijzen zijn gevallen en wat zij daarmee hebben gewonnen. Nog even in spanning afwachten dus.

We wensen jullie straks allemaal hele fijne Kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2020!

Met sportieve groeten,

Karin, Nadine en Johan