The Road to the Cup, Helios 3 – DKV Victoria 5

De kweekvijver onder onze senioren teams begint inmiddels op een kweekmeer te lijken. We hadden deze week een nieuw lid te verwelkomen in de oase der onbenulligheid. Niet geheel onbekend in de korfbalwereld van Kennermerland , Jonna ! Daarom had de technische staf van Helios 3 deze week een ruime selectie om uit te kiezen. Er zitten zelfs nog wat mensen in de ziekenboeg, die desondanks naar de Enterij waren afgereisd om de wedstrijd te zien.
Opstelling deze week :

Aanval: Yamani (c) , Michiel, Karen, Jet
Verdediging: Thijs, Edwin , Kyra, Jonna

Gouden wissels : Frank, Koen (b), Micha, Loes
Ziekenboeg: Natasja & Knud

Er werd nog in de team talk besproken niet de tegenstander te onderschatten , die onderaan staat met èèn gewonnen wedstrijd.
Dat bleek ook het geval te zijn. DKV begon sterk aan de wedstrijd en bleek in hun aanval effectief te zijn. Hun tempo lag hoog en ballen vielen er makkelijk in. Wij probeerde nog mee te gaan in hun tempo waardoor niet de juiste kansen werden benut. Ook had de arbitrage niet zelfde visie als menig korfballer in en buiten het veld. Een loepzuivere doelpunt werd niet gezien door de scheidsrechter.
Vlak voor de rust werd onze aanvoerder nog vervanger door de Belhamel himself, Koen.

Met de rust keken wij naar een achterstand van 4 – 8. Er werden nog wat tactische punten besproken en wissels doorgevoerd.

In de tweede helft begon Loes op de plaats van Karen en Frank&Micha vervingen Thijs&Edwin. Terwijl DKV nog met een gerust hart de pauze in ging kwamen ze later van een koude kermis thuis. In de tweede helft begon ook deze Helios stoomwals op gang. De ervaren spelers lieten hun meerwaarde maar weer eens zien en kwam de vertrouwen terug bij ons. Ondertussen zagen de gezichten van DKV Victoria er minder florissant uit. Van feestvarkens ging hun sfeer naar bittere gezichten . Inmiddels was hun effectiviteit ook teruggevallen naar een laag niveau. Helios ging wel door met scoren. Waar we bij KVA nog in de laatste minuut veel doelpunten weg gaven , hielden we deze keer meer de rust in het spel. Hierdoor trokken we de winst over de eindstreep. De broodnodige twee punten bleven in Limmen.

Het was nog even wachten op wat onze concurrent KVA deed, maar die verloren gelukkig. Door deze geweldige uitslagen staan wij inmiddels tweede in de poule met twee wedstrijden minder gespeeld dan de koploper TOP 10 – die 8 punten hebben uit 6 wedstrijden. Ongeslagen dit seizoen gaan wij verder en kijken wij naar de volgende tegenstander. Op ons menu staat de uitwedstrijd Apollo 3 – Helios 3 , die gespeeld zal worden op 25 januari.