Verantwoord sporten bij Helios

Door de nieuwe maatregelen zijn wij bij Helios gaan kijken naar hoe we verantwoord kunnen blijven sporten.

Als eerste zullen we kort de regels uiteenzetten, daarna kunt u lezen hoe we dit per leeftijdsgroep concreet gaan invullen.

De aangescherpte corona maatregelen zijn:

Tot 18 jaar:

Voor de jeugd tot 18 jaar geldt dat zij mogen trainen, zonder restricties, en oefeningen in partijvorm mogen doen. Er wordt wel 1,5 afstand gehouden tot de trainers die boven de 17 jaar zijn.

​Juniorenleden van 18 of 19 jaar:

Juniorenleden van 18-19 jaar mogen in groepjes van 4 personen trainen, op 1.5 meter afstand van elkaar. Zie verder bij seniorenleden.

Seniorenleden:

• Trainen is toegestaan in groepjes van 4 personen en op 1.5 meter van elkaar (en andere groepjes)
  • De groepjes van 4 zijn herkenbaar (bv met hesjes)
  • In ieder korfbalvak mogen 2 viertallen trainen.
  • Gebruik het vak van jouw viertal ook voor schoenenwissel en evt tassen
  • Je traint de hele training in hetzelfde viertal, er mag niet onderling gewisseld worden.

Er mogen maximaal 30 mensen boven de 18 tegelijkertijd op het veld aanwezig zijn (dit is inclusief trainers). Met de huidige trainingstijden is dat haalbaar.

De 1.5 meter afstand regel en het trainen in hetzelfde viertal zijn belangrijke regels. Als blijkt dat deze regels niet gehanteerd worden of haalbaar zijn, zal het bestuur andere maatregelen nemen.

Belangrijk:

• Kom alleen trainen als je geen klachten hebt
  • Kom alleen trainen als je je er goed bij voelt, training is in deze periode niet verplicht. Stel wel je trainer op de hoogte van je besluit.
  • Iedere ploeg zorgt voor een coronacoördinator (aanspreekpunt en iemand die zorgt dat de regels worden nageleefd)
  • Was voor de training thuis je handen
  • Ouders mogen niet aanwezig zijn bij de training.
  • Kom maximaal 10 minuten voor aanvang van de training naar het veld of zaal
  • Volg de looproute en ontsmet je handen bij binnenkomst
  • Kleedkamers en kantine zijn gesloten, en na afloop gaat iedereen direct naar huis.
  • Toiletgebruik is mogelijk

Hoe het zich verder gaat ontwikkelen kan niemand echt goed voorspellen, we houden het goed in de gaten en indien nodig zullen we jullie ook weer opnieuw informeren. Heb je vragen, neem gerust contact op met trainers of iemand van de TC of JTC.

Kangoeroes, F1, D1 en B1, A1 en A2

Voor de Kangoeroes, F1, D1 en B1 zal er weinig veranderen behalve dat er geen competitiewedstrijden meer worden afgewerkt.

In de A1 en A2 zijn er spelers van 18 jaar en ouder. Deze spelers zullen niet meer met hun team mee kunnen trainen. Zij moeten op 1.5 meter afstand van elkaar moeten trainen. De 9 spelers van 18 jaar en ouder gaan dit in een aparte trainingsgroep doen, waarin ze verdeeld in twee groepen van 4 (er blijft dus iemand over) oefeningen kunnen doen onder begeleiding van een trainer.

De Kangoeroes, F1, D1 en A jeugd van 18 jaar en ouder gaan vanaf 27 oktober de zaal in op de volgende tijden:

Kangoeroes16.45 – 17.30WoensdagJPT
F117.00 – 17.45WoensdagJPT
D118.30 – 19.30 17.30 – 18.30Dinsdag DonderdagJPT
A – 18+19.30 – 20.30 18.30 – 19.30Dinsdag DonderdagJPT

De B1 en A jeugd t/m 17 gaan vanaf 4 november de zaal in op de volgende tijden

B120.00 – 21.00 19.00 – 20.00Dinsdag DonderdagEnterij
A120.00 – 21.00 19.00 – 20.00Dinsdag DonderdagEnterij

Senioren

De senioren zullen ook vanaf 3 november gaan starten in de zaal. De exacte invulling hoe dat vorm zal krijgen zal door te trainers worden gecommuniceerd naar de groepen.

Helios 1 en 221.00 – 22.00 20.00 – 21.00Dinsdag DonderdagEnterij
Helios 3 en 421.00 – 22.00DinsdagDe Bloemen zaal 3

KombiFit

We hebben besloten om voor nu geen zaal te huren voor de KombiFit, wel kunnen we eenvoudig ruimte beschikbaar maken in het Jac P. Thijsse.

In overleg met Rob en de groep gaan we bepalen hoe we het gaan invullen. Het meest logische zou zijn om, voor zover mogelijk buiten door te trainen.

KombiFit20.00 – 21.00DinsdagBuiten

We hopen hiermee iedereen weer op de hoogte te hebben gebracht over hoe we voorlopig verder gaan. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan komen we weer in de lucht.