Verslag: Helios 1 – Kinea 1

Op zondagmiddag 16 november was het zover, de eerste onbekende tegenstander voor ons: Kinea. Het enige wat wij van deze tegenstander wisten is dat zij van OKV gewonnen hebben, dus oppassen geblazen.

Vakkie H, check!

Bos bloemen voor Karin, check!

Gefocust, check!

Beginsignaal, check!

Al gauw werd ons duidelijk dat Kinea een hardwerkende en stugge ploeg is, stugge Friezen?! We kwamen maar moeizaam los, plaats fouten en overtredingen zorgden ervoor dat Kinea bij kon blijven. Gedurende de eerste helft namen we telkens een voorsprong, maar Kinea kon telkens aanhaken.

Dennie zorgde met een schot voor de 1-0 voorsprong, vervolgens bleef het stuivertje wisselen.. Het hoogtepunt tijdens de eerste helft was de actie voor een strafworp die ik benutte. De bal kwam vanuit het verdedigingsvak naar onze aanvalsvak naar Jochem. Jochem werd vervolgens getorpedeerd door zijn tegenstander, maar wist de bal toch te bemachtigen. Hij speelde de bal naar Esmee, ging als een speer naar de paal waar vervolgens mijn heer hem probeerde te verdedigen. Inmiddels was ik ook richting de paal gegaan, zag vanuit mijn ooghoek de heer van Jochem weer aan komen stormen. Ik wachtte heel eventjes, wurmde m’n lichaam tegen dat van die heer aan en kreeg een strafworp mee. Een leuk moment voor het publiek.

De ruststand was 9-7, met doelpunten aan onze kant van Dennie, mij, Frank, mij, Nadine, Nadine, Frank, Dennie en ik.

We waren tijdens de rust niet tevreden, de overtredingen en plaatsfouten moesten eruit gehaald worden. Over de 9 doelpunten voor waren we niet ontevreden, de 7 tegen uiteraard wel.

De tweede helft begon voor ons goed! We wisten vrij snel op een gat van 4 verschil te komen. Frank, Frank en een doelpunt van mij zorgden voor een 12-8 voorsprong. Dat was het moment dat het ook steeds soepeler begon te lopen, het vervelende was dat we nog wel steeds onnodige overtredingen maakten waardoor Kinea bij kon blijven. Zodoende duurde het tot zo’n 10 minuten voor tijd dat we op een verschil van zes kwamen, 19-13. De doelpunten van onze kant werden gemaakt door Dennie, Nadine, Dennie, mij, Frank, Frank en Nadine. De laatste 10 minuten verliepen rustig, zowel Kinea als wij (Frank) scoorden nog 1 keer zodat er een 20-14 eindstand op het scorebord stond.

Goed: tevreden met de 20 doelpunten, tevreden met de 2 punten, ontevreden met de 14 tegendoelpunten.

Volgende week de eerste uitwedstrijd naar Friesland, meteen tegen onze grootste concurrent: De Waterpoort. Ik heb er nu al zin in!

Rest mij nog om de reserves, het publiek en Vakkie H te bedanken!